Primii paşi

From SA-MP Wiki

Jump to: navigation, search

Contents

Download

Prima data trebuie sa descarcati SA:MP Client de pe website. Pagina de download poate fi gasita la http://www.sa-mp.com/download.php - Este necesar sa vizitezi acea pagina, pentru ca este posibil sa apara o noua versiune.

Instalare

Simplu,deschizi programul descarcat si il instalezi in GTA San Andreas . L Simply run the download and install to your GTA San Andreas folder.Folderul de baza este:

C:\Program Files\Rockstar Games\GTA San Andreas\

Este foarte important ca SA:MP sa fie instalat in acelasi folder cu gta_sa.exe . Este important pentru ca SA:MP are nevoie de fisierul de baza al jocului pentru a fi pornit.Trebuie sa vezi in prea-alabil unde ai acel fisier. Daca este selectat,apasa pe Instal - daca nu, apasa pe browse pentru a selecta dosarul.


Dupa instalare,o sa apara un fisier pe desktop cu numele SAMP(si cu o blonda).

Găseşte un server

O imagine cu browserul SA:MP, cu un server selectat
Enlarge
O imagine cu browserul SA:MP, cu un server selectat


Gasirea unui server este simpla - deschide fisierul creat pe desktop (samp.exe), si cauta un server folosind bara mica de jos("Favourites","Internet","Hosted"). Apasa pe butonul "Internet" pentru a vedea masterlist, ca si in imaginea de vizavide'.

Este doar necesar sa scrii numele, in casuta de sus, sau iti va aparea cand vrei sa te conectezi pentru prima data pe un server. Pentru a te conecta, apasa 2xLClick sau click dreapta pe server si "Connect". Daca merge, poti avea ocazia sa joci chiar si cu 500 jucatori (asta mai rar, chiar foarte).


Daca modul multiplayer nu iti merge, click common problems. Trebuie sa vezi si [forum.sa-mp.com the forums]

La prima vedere

Prima data ce vei vedea in San Andreas Multiplayer este selectarea clasei, unde alegi skinul cu care iti doresti sa joci. In unele gamemod-uri alegerea unui skin va alege in ce echipa esti, sau ce rol vei juca in joc. Diferite skinuri pot avea diferite arme - asta-i tot Gamemode-dependent. In gamemod-ul aratat, LVDM, skin-ul nu are nici-o abilitate speciala, arme sau roluri - este pur si simplu cosmetic. Pentru a parcurge skin-urile disponibile apasati tasta dreapta sau stanga de pe tastatura, si apasati tasta Shift pentru a va spawna. Daca un skin face parte dintr-o anumita echipa , apoi parcurgeti printre ele, va arata in mod normal in ce echipa veti fi daca aveti de unde alege skin-ul spus.

Un numar de alte elemente cheie ale SA:MP pot fi vazute in screenshot , pe care il voi descrie acum.

Chat Box

Chatbox poate fi gasit in coltul din stanga sus a ecranului, si ofera o modalitate pentru utilizatori sa vorbeasca cu altii. Puteti tasta mesaje folosind tasta T, `, sau tasta F6. Puteti modifica fereastra de chat on sau off utilizand tasta F7.

Kill Info Window

"Casuta de ucideri" poate fi gasita in mijlocul din partea dreapta a ecranului. Aceasta arata cine a ucis pe cine si arma mortii, precum si aratarea suicidelor sau decese generice. Aceasta poate fi aratata/ascunsa apasand F9.

Taste ale jocului

Ca SA:MP este construit in partea de sus a jocului San Andreas , aproape toate tastele sunt exact ca in singe-player , cu exceptia a cateva comenzi specifice SA:MP.

Key Description
F1 Afişează meniul de ajutor in joc
T Va permite sa vorbiti & introduceti comenzi.
Shift Selecteaza un caracter în timp ce va alegeti unul.
F4 Va permite sa va realegeti caracterul (cand muriti) F5 Arata reteaua de date (eg: latime de banda folosita)
F6 O alternativa a "T" (chat)
F7 Arata/ascunde casuta de vorbire.
F8 Face screenshot.
F9 Arata/ascunde casuta de "sfarsit"
F10 Ascunde HUD
G Va permite sa intrati intr-o masina ca pasager
H Va permite sa trageti in timp ce sunteti pasager (cu un SMG)
Esc Afiseaza/ascunde tastarea dvs. curenta
Personal tools