Вовед

From SA-MP Wiki

Jump to: navigation, search

Contents

Што е SA:MP?

San Andreas Multiplayer (SA:MP) е модификација за Grand Theft Auto: San Andreas која ја претвара вашата игра во мултиплејер. Преку интернет можете да играте со повеќе од 500 играчи или на локална мрежа(LAN). Вас ви треба оригиналната Grand Theft Auto: San Andreas PC за да ја играте San Andreas Multiplayer.

Во SA:MP можете да направите речиси се како во GTA синглеплејер. SA:MP истотака ви овозможува да направите ваши уникатни гаме модови. Има многу различни гамемодови што можете и да најдете, но многумина имаат својства што ни синглеплејер верзијата ја нема.

Гамемодови

За повеќе информации, погледнете во Гамемодови

Гамемод Опис
LVDM (Moneygrub) Freeroam гамемод. За да победите морате да имате највеќе пари од сите останати играчи. Парите ги добивате како што знаете вие најдобро.
San Fierro TDM Team Deathmatch во San Fierro, вие треба да останете со вашиот тим и да иматен највеќе поени.
Rivershell Гамемод во вода CTF, каде што морате да украдете еден чамец од спротивниот тим пред тие да го украдат вашиот.
Local Yokel SE Исто како Rivershell, но се игра на тло каде наместо бородови треба да украдете супер коли (SE значи sports edition)
Cops 'n' Gangs Уште еден CTF гамемод, но овој пат меѓу Los Santos полицијате и Grove Street Families - објективот е споро комбе.
Area51 Гамемод во кој напаѓачите треба да влезат во Ареа 51, со падобран додека армијата и научниците ја бранат.
Freighter Како Area 51, но овде Triads треба да влезат во товарениот брод на (Da Nang Boys') користејќи чамци и хеликоптер.
Manhunt-LV Еден играч е прогласен како 'hunted' , а другите треба да го убиат. Тој што го убие следната рунда е прогласен како 'hunted'
Minigun Madness Гамемод во кој сте затворени во едно место, а треба да се браните/напаѓате со минигун.
Monster Во овој гамемод, играчите се раѓаат на аеродромот на пустина со Монстер камион. Беше популарно во времето на приватно бета тестирање
-->

Спецификации

SA:MP може да ја игра секој што може San Andreas single player без сецкање, Но што поголем сервер(повеќе играчи) вашата игра ќе кочи/сецка повеќе.

Минимум

 • 1 GHz процесор
  • Pentium 3 / Athlon или слично
 • 256MB RAM
 • Win 98/Me/2000/Xp/Vista
 • 64MB графичка карта (DirectX 9 компактибилна)
  • Radeon 8500 / GeForce 3 или слично
 • 8X DVD-ROM Drive
 • 3.6GB слободен капацитет на хардискот
 • DirectX 9 компактибилна аудио карта

Препорачано

 • Intel pentium 4 HT 2,8 Ghz процесор Intel pentium D 3.0 GHZ / AMD Athlon X2 3800+
 • 1GB RAM
 • Win 98/Me/2000/Xp
 • PCIe 256MB графичка карта (DirectX 9c компактибилна)
  • Radeon X800 / GeForce 6,7 или слично
 • 16X DVD-ROM Drive
 • 5.0GB слободен капацитет на хардискот
 • DirectX 9 компактибилна аудио карта

SA:MP спецификации

Освен спецификациите споменати за GTA San Andreas singleplayer , SA:MP ги бара и овие:

 • 5.6MB слободен капацитет на хардискот
 • Интернет конекција
 • GTA San Andreas за PC - Мора да е верзија V1.0 [НЕ V1.01, V2.0, V3.0]
Personal tools