Windows Server HU

From SA-MP Wiki

Jump to: navigation, search

Contents

Szükséges:

  • Internet hozzáférés (egy szerver, amin 100 játékos játszik, kb 4 Mbps feltöltési sebességet követel)
  • Egy forwarded UDP port (7777 az alapértelmezett) | Útmutató
  • A statikus IP cím hasznos, de nem kötelező.

A szerver felállítása

Szerverfájlok mentése

Az első lépés a samp szerver felállításához a Windows Server letöltése a SA-MP letöltési oldal -ról. Itt található a legújabb verziója a Windows Server-nek, ehhez kattints a Windows Server linkre! Válassz egy letöltési tükröt, és mentsd el a fájlt!

A szerver beállítása

Ha letöltötted a fájlokat, tömörítsd ki őket. (pl. 7-zip használatával) A szervernek nincs szüksége telepítésre, sőt, még telepített SA-MP-re sem. A kicsomagolt állomány lesz a szerver.

Keresd meg a server.cfg fájlt a szerver gyökérkönyvtárában, és nyisd meg egy szövegszerkesztővel! (jobb egérgomb > társítás > jegyzettömb) Ez a fájl tartalmazza a szervered adatait, pl. itt állíthatod be, hogy a szerver lanmode-ban fusson (on vagy off), hogy hányan jöhessenek fel (max players), a portot (server port), a host nevét (host name), a használt gamemodot(game modes), a filterszkripteket (filterscripts*), a szerver honlapját (weburl) és az rcon, vagy adminjelszót (rcon password). Ez alapértelmezett esetben "changeme", ezt meg kell változtatni, ellenkező esetben a szerver nem indul el.

A szerver elindítása

Miután végeztél a beállításokkal, elindíthatod a szervert. Kattints duplán a samp-server.exe fájlra, és a szerver fut.

LAN

Itt található egy útmutató, ha LAN-ban szeretnél játszani.

Personal tools
In other languages